Sposób przygotowania

Buraki wyszoruj osusz i ułóż w piekarniku na blasze i piecz godzinę w 180 st.Następnie ostudz i obierz ze skórki zetrzyj na tartce , chrzan obierz i też zetrzyj na tartce. Przelej wrzątkiem i wymieszaj z buraczkami. Jabłko również na tartce. Ocet zagotuj z cukrem dodaj szczyptę soli i kminek. Przecedz przez sitko, dodaj jabłko i zagotuj. Ocet jabłkowy połącz z buraczkami, wymieszaj.Napełnij słoiki ćwikłą.Ugnieć ładnie łyżeczką tak aby pojawił się płyn. Zakręć.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ćwikłę lubię ale kminku niestety nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    dla mnie bomba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniała i aromatyczna!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    przepis fajny ale ja nie przepadam za kminkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    przepis fajny ale ja nie przepadam za kminkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !