Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety wieprzowe w grzankach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

400g szynki wieprzowej
20g maki
20 g bulki tartej
tłuszcz do smażenia
20g masla
sól i pieprz
jaja 2 szt.
bułka 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety wieprzowe w grzankach

Mieso pokroic w porcje i rozbic tluczkiem. Nadajac im okragly ksztalt i grubosc 1,5 cm posypac przyprawami i maka, Bulke pokroic w kanapki nastepnie w paski o dl 2cm wymieszac z bulka tarta. Mieso panierowac w jajku i grzankach. Smazyc na goracym tluszczu z obu stron na jasno zolty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak