Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia groch namoczyć w letniej przegotowanej wodzie.
Groch ugotować w tej samej wodzie, w której się moczył.
Kości zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i wygotować, wywar przecedzić.
Warzywa rozdrobnić, zalać wrzącą wodą,dodać boczek wędzony, wywar z kości i ugotować.
Boczek wyjąć z wywaru, pokroić w kostkę, usmażyć i dodać do warzyw.
Miękki groch przetrzeć do warzyw.
Do zupy dodać roztarty z solą czosnek, majeranek, doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować.

PRZYGOTOWAĆ GRZANKI
Bułkę pokroić w kostkę, skropić rozpuszczoną margaryną i zrumienić w piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !