Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Masło rozgrzać w patelni, dodać cebulę pokrojona w piórka, kilka minut smażyć, przełożyć podsmażoną cebulę do rondla. Na pozostałym w patelni tłuszczu obrumienić wątróbkę, przełożyć do rondla z cebulą, dodac drobno posiekany czosnek. Całość podlać w rondlu, bulionem i dusić kilkanaście minut. Pod koniec dodac smietane, wymeizac, wrzucic natke pitruszki uzupełnic smak sosu solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mmmm pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez tak robię, tylko bez smietany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !