Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek po warszawsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 25 dag
włoszczyzna 1 porcja
grzyby suszone 5 szt
czosnek 2 ząbki
sól
żurek 2 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek po warszawsku

Grzyby zalać wrzątkiem. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, zalać 3 szkl wody, dodać pokrojoną kiełbasę i grzybki, gotować 30 min, dolać żurek, drobno posiekany czosnek, przyprawić pieprzem i solą, zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak