Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowane, gorące ziemniaki przełożyć do miski, dodać do nich miękkie masło, mleko i jogurt naturalny. Całość zmiksować lub ugnieść przy użyciu tłuczka do ziemniaków.
Tak przygotowane pure można śmiało podawać do mięs lub ryb.

* A jeśli dodamy do niego np. odrobinę soku z buraków możemy uzyskać fajne, różowe pure.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    a do tego jakie smaczne są :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    bardzo lubię puree
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ziemniaczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aneta25

    ciekawe
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !