Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na paski.
W środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie i wywinąć każdy kawałek mięsa tworząc faworek.
Gotowe faworki skropić odrobiną delikata i octu winnego, dodać pozostałe przyprawy do smaku.
Odstawić faworki na 20 - 30 minut.
Na patelni rozgrzać olej.
Ułożyć faworki na patelnię i smażyć no brązowy kolor z obu stron.
Podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić.
Gdy woda odparuje a mięso będzie miękkie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i podsmażać 5-7 minut od czasu do czasu mieszając.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    Pomysłowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pomyslowo, elegancko i smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pomyslowo, elegancko i smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pomyslowo, elegancko i smacznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    oo jakie wyśmienite;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !