Sposób przygotowania

Mięso rozbijamy delikatnie drewnianym, zwilżonym zimną wodą tłuczkiem. Płaty mięsa smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy po jednym pasku marchewki, ogórka, boczku. Zwijamy i mocno spinamy szpadkami. Panierujemy rolady w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron. Gotowe przekładamy do rondla. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody, dodajemy grzyby , przykrywamy i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Jeśli to konieczne w czasie duszenia dolewamy wodę. Z gotowych rolad usuwamy szpadki. Powstałym sosem polewamy rolady.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !