Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i pomału usunąć z niego kości zaczynając od kupra a kończąc na szyi (małym ostrym nożem pomału odcinamy kości od mięsa), starając się nie przeciąć skórki. zostawiamy tylko jedną kostkę w udku i kostki w skrzydełkach.

kurczak bez kości nie wygląda zbyt atrakcyjnie Teraz mięso nacieramy solą i pieprzem i bierzemy się za farsz. Mieszamy wszystkie składniki razem wyrabiając jednolitą masę. Kurczakowi zawiązujemy szyję, aby podczas faszerowania nie uciekał nam farsz, i wkładamy do środka całe nadzienie. zszywamy wykałaczkami i sznureczkiem.smarujemy olejem, posypujemy czerwoną papryką podlewamy nie calą szklankę wody i pieczemy ok 1,5 godziny w temp 200
od czasu do czasu polewamy wytworzonym sosem

pod koniec mieszamy

1 łyżkę miodu,
1 łyżkę oleju i
łyżeczkę słodkiej papryki..

tym posmarować kurczaka i doprowadzić do mocnego zrumienienia.
w tym czasie pilnować bo miód może sprawić ze kurczaczek nam sie przypali..

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    lubię takie kurczaczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    Pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    ladny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    ależ smakowicie wygląda!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ale mi smaku narobiłaś.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !