Piersi z kurczaka starannie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy je na centymetrowej grubości steki. W brytfance rozgrzewamy oliwę, wkładamy mięso i rumienimy na złoty kolor z każdej strony. Następnie zalewamy mięso ciepłą wodą, tak aby było prawie przykryte, kiedy się zagotuje, solimy, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 30 minut. Musimy pilnować by woda się nie wygotowała. W tym czasie obieramy cebulę i czosnek, siekamy na drobno i podsmażamy, aż do zeszklenia, należy uważać, bo nie przypalić czosnku, bo zrobi się gorzki. Podsmażoną cebulę i czosnek dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy słodką papryką i drobno posiekanym chilli, dodajemy pokruszoną czekoladę. Przykrywamy i dusimy mięso do momentu, aż będzie naprawdę miękkie. Na suchej teflonowej patelni, prażymy płatki migdałowe, następnie dorzucamy na patelnię skórkę pomarańczową i prażymy jeszcze przez moment. Mięso ściągamy z ognia i odkrywamy by chwilę odpoczęło, posypujemy prażonymi migdałami i skórką pomarańczową. Podajemy z brązowym ryżem. Smacznego! ;)