Sposób przygotowania

Agrest umyć, zalać 1 szklanką wrzącej wody i gotować pod przykryciem. Gdy owoce zaczną pękać, odstawić i ostudzić. Żółtka ubić z cukrem do białości. Zagotowac mleko, połączyć je z ubitymi żółtkami. Ostudzić. Truskawki umyć i razem z agrestem przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z zaprawą żółtkową. Oziębić. Podawać z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna owocowa zupka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniała!!
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pewnie ,że pyszna !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię od czasu do czasu zjeść owocową zupke
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !