Sposób przygotowania

Korpus z kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler oraz por wrzucamy do wody. W trakcie gotowania zbieramy tak zwane szumowiny. Dodajemy do smaku wegetę, sól oraz pieprz. Kiedy mięso oraz warzywa będą miękkie wyciągamy je.
Bulion trzymamy na delikatnym ogniu tak aby cały czas kipiał. Wrzucamy kostkę rosołową i jeszcze chwilę gotujemy.

Warzywa pokroić w kosteczkę, lub zetrzeć na tarce i razem z makaronem i natką pietruszki ułożyć na talerzu.

Warzywa z makaronem oraz natką pietruszki zalać kipiącym rosołem. Jeść póki gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię rosołek, ale tak naprawdę wolę wołowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !