Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z jabłek i ryby

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z jabłek i ryby

2 jabłka
2 kwaszone ogórki
4 jaja na twardo
1 szklanka majonezu
1 łyżeczka posiekanego koperku
Sól, pieprz,
Listki sałaty

Kawałki wędzonego węgorza, pstrąga lub śledzia z oleju
Ogórki pokroić w małą kostkę, dokładnie osączyć. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w małą kostkę, wymieszać z ogórkami, dodać grubo pokrojone jaja oraz majonez i koperek. Przyprawić solą i pieprzem., wymieszać. Salaterkę wyłożyć listkami sałaty, sałatkę ułożyć po środku naczynia, dookoła poukładać kawałki ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.09.2011 13:58
ciekawy przepis
Edyta38 20.02.2011 12:45
ciekawe polaczenie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak