Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dag
cebula 1 główka
kapusta kiszona ok. 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w kiszonej kapuście

Schab cienko rozbić; przyprawić solą i pieprzem; obtoczyć w jajku i bułce tartej; usmażyć na złoty kolor. Następnie kiszoną kapustę wymieszać z drobno posiekaną cebulą i przyprawić wedle gustu. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i ułożyć w nim schab. Mięso obłożyć kiszoną kapustą. Całość polać olejem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.09.2015 18:33
takich jeszcze nigdy nie jadłem
Ela15 17.05.2015 13:55
pożywne danie
ppaulina 20.07.2014 12:40
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak