Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w nieduże, nieregularne kawałki.Jeśli są bardzo soczyste, wycieramy je ręcznikiem papierowym.Na patelni rozgrzewamy cały olej i kiedy będzie bardzo gorący wrzucamy ziemniaki i smażymy je przez 10 minut na średnim ogniu stale mieszając, a następnie wyjmujemy z oleju i odstawiamy.
Jaja rozbijamy do miski i za pomocą widelca roztrzepujemy.Doprawiamy solą i pieprzem.Kiedy ziemniaki trochę wystygną (min. 2 minuty) łączymy je z masą jajeczną.Z patelni zlewamy olej i na lekko natłuszczoną wlewamy ziemniaki z masą.
Smażymy na średnim ogniu około 7 minut, po czym zdejmujemy patelnię z ognia i z pomocą dużego talerza przekładamy placek na drugą stronę.
Smażymy kolejne 7 minut.

Przepis zaczerpnięty od teściowej:)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !