Sposób przygotowania

Do wywaru dodać koncentrat pomidorowy ok 2 łyżki( wg smaku), wrzucic listek laurowy ze 3 ziarenka ziela i zagotować . Do miski wbić jajko , dodać mąkę i zagniatać twarde ciasto , dodać odrobinę wody ,aby łatwiej było zagnieść.Uformować kulkę i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wrzucać na gotującą się zupę , mieszać aby się nie zbryliły kluseczki . Na końcu podprawić śmietaną , dosmaczyć solą ,cukrem i pieprzem.Posypać obficie natką.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię takie kluseczki a pomidorową uwielbiam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Zacierki wyglądają bardzo ładnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pomidorówka to moja ulubiona zupa.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    iza15

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię pomidorową z zacierkami, wg mnie dobrze z nimi smakuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo dobra zupka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszna pomidorówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    jedna z lepszych zupek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne zacierki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !