Sposób przygotowania

W garnku wytapiamy pokrojoną w kosteczkę słoninę, dodajemy posiekaną cebulę a następnie pokrojone w plasterki grzyby, solimy, doprawiamy pieprzem i dusimy przez kilka minut a następnie zalewamy bulionem warzywnym.

Gotujemy kilka minut a następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i znowu gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

Na talerzach oprószamy świeżo mielonym pieprzem i dodajemy kleks śmietany.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Smacznie wygląda! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wygląda rewelacyjnie, ale ja bym chyba grzyby na masełku podsmażyła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Oblednie apetyczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Koper na masełku są pyszne ale na słonince jeszcze lepsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha zupka
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękna i pyszna! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    świetna zupa :) nie mogę doczekać się grzybów :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    musi pachnieć niesamowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !