Sposób przygotowania

Do rosołu dodać marchewkę i ugotować, koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i dodać do zupy, wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Mięso wymieszać z ryżem dodać szczyptę bazylii , jajko doprawić solą i pieprzem i wyrobić masę. Z masy mięsno-ryżowej formować małe pulpeciki (wielkości orzecha włoskiego) i smażyć szybko na tłuszczu często obracając. przyrumienione wrzucić do zupy i pogotować ok 5 min. Do zupy można podać jeszcze trochę makaronu (nitki) ..

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    interesujacy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !