Sposób przygotowania

Śliwki myjemy , wypestkować i włożyć do rondla zalewamy wodą.Dusimy do miękkości i przecieramy przez sito. Zmierz objętośc przecieru- na każde 600ml daj 10 dag cukru i 300ml octu, dodaj sól i pieprz do smaku. Gotuj na małym ogniu, mieszając do zastygnięcia. Przelej keczup do butelek , zostawiając pod zakrętką 2 cm wolnej przestrzeni.Pasteryzuj 10 minut w głębokim rondlu. Po wyjęciu dokręć zakrętki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie jadłam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe jeszcze nie robiłam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy przepis!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie nowość :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podobno jest wyśmienity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !