Lodówka

Sposób przygotowania

Oczyszczone opieńki płukamy w wodzie z solą .Czyste wkładamy do średniego garnka i zalewamy 1 litrem wody,Dodajemy kostki.Gotujemy .Gdy opieńki będą miękkie zagęszczamy mąką i śmietaną rozrobioną w zimnej wodzie .Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem .Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    opieńki,to grzyby,których nie nauczyłam się zbierać ale jem:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja ich tez nie nazbierałam tylko dostałam od cioci..
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię opieńki bo są bardzo aromatyczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    delicje, szkoda tylko ze do sezonu na nie jeszcze tyle czasu...
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspanialy jest
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    znakomity sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam opieńki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    sos świetny ale nigdy nie zbierałam opieńków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !