Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie kieszonki z parówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
Paróweczki koktajlowe

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie kieszonki z parówką

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12cm. Parówki nacinamy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek żółtego sera. Następnie parówki zawijamy w ciasto tworząc rodzaj pieroga tzn. z jednej strony ciasto jest półokrągłe, a pozostałe 3 zlepiamy i dociskamy końcem widelca, żeby powstał wzorek. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy PO WYSTYGNIĘCIU z ketchupem lub dowolnym sosem do maczania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.12.2012 22:01
przystawka z niespodzianką :)
Cukiereczek13 04.09.2012 18:37
swietne :)
smakowita 16.08.2012 21:08
apetyczne !
ewaa 23.05.2012 18:24
pyszne :)
Iwona56 08.12.2011 10:02
świetny przepis
Grażyna13 31.03.2011 19:58
POMYSŁOWE I PYSZNE !
Katarzyna156 03.01.2011 17:06
świetne :)
pegaz 15.11.2010 17:54
super
eli82 08.11.2010 18:11
robię podobne, są pyszne :)
halina17 26.09.2010 18:59
Pyszne parówki w cieście francuskim.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak