Sposób przygotowania

FARSZ: grzyby na noc namoczyć, następnie zmielić przez maszynkę wymieszać z surowym mielonym i drobno pokrojoną i wcześniej ugotowaną kapustą kiszoną, dodać jajko i przyprawić do smaku.
CIASTO: mąkę wysypać na stolnicę, w środku zrobić wgłębienie i po trochu wlewać ciepłą wodę (tyle by móc wyrobić ciasto), dodać jajko i osolić. Ugniatać, następnie rozwałkować i wycinać koła (ja wycinam pokalem od piwa, bo ma szeroką górę), w środek nakładać farsz i zamykać (brzegi przygniatam widelcem). Gotować w osolonej wodzie. Surowe można zamrozić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Zapomniałam dodać, że super smakują okroszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    lubię pierogi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne te pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,teściowa robiła podobne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !