Sposób przygotowania

Piersi z kurczka okrawac z zylek i tluszczu, pokroic w nieduza kostke, przyprawic i usmazyc na rozgrzanej oliwie, po czym ostudzic. Jaja ugotowac na twardo, ostudzic i obrac ze skorupek. Wszystkie warzywa z puszki odcedzic, fasolke przeplukac kilkakrotnie na sicie. Cebule obrac i bardzo drobno pokroic, kapuste pekinska poszatkowac, ogorki i jaja pokroic w kosteczke. Na dno duzej, plaskodennej salaterki ukladamy poszatkowana polowe kapusty pekinskiej (z twardszej czesci). Nastepnie kladziemy kawalki miesa, na to cebule, nastepnie fasole, potem ogórki i kukurydze. Polewamy dosc obficie keczupem. Na kechup kladziemy groszek, na groszek jaja. Przygotowujemy majonezowo- jogurtowy sos. Kilka kopiastych lyzek majonezu, mieszamy z kilkoma lyzkami jogurtu, doprawiamy sola, pieprzem, papryka i ewentualnie dodajemy przecisniety przez praske zabek czosnku, dobrze wszystko mieszamy i polewamy jaja. Ostatnia warstwe tworzy kapusta. Przechowujemy w lodówce

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jaka piękna a jaka musi być smaczna :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jakoś jeszcze nigdy nie robiłam tej sałatki, a jest taka popularna. Czas spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !