Sposób przygotowania

Mąkę przesiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami , sól, gałkę muszkatołową i upiec ciasto. Przygotować farsz - ugotowane mięso przyprawić Kucharkiem i zmielić w maszynce. Z ciasta należy utoczyć wałeczki grubości palca, rozwałkować je, nałożyć na środek farsz, zalepić i odwrócić \"szwem\" czyli miejscem zalepienia do spodu. Następnie posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i pokroić na 5-centymetrowe długości paszteciki. Upiec w gorącym piekarniku na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygladaja pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    WYPRÓBUJĘ JE NA PEWNO
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !