Sposób przygotowania

Odmian barszczu jest pewnie tyle ile regionów kraju i gospodarstw domowych . Ten gotowany w moim domu z fasolą jest podobny do małopolskiego , z tym ,że ja nie dodaje kapusty i warzywa prócz marchewki wyjmuje z wywaru .
Grzyby namoczyć w szklance wody .Mięso, oczyszczone warzywa ( seler , pietruszkę , por ), ziele angielskie , liście laurowe , pokrojone w drobną kostkę ziemniaki , pokrojone w plasterki marchewki , kostki bulionowe , czosnek, odcedzoną białą fasolę , odcedzoną i wypłukaną czerwoną fasolą włożyć do garnka . Buraki obrać – 1,5 dużego buraka pokroić w słupki , resztę buraków przekroić na kawałki ( ósemki ). Odcedzić grzyby i pokroić w paseczki . Grzyby i buraki włożyć do garnka . Zalać wodą .Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym gazie 1,5 godziny . Wyjąć mięso , seler , pietruszkę, por , buraki w kawałkach ( te pokrojone w słupki zostają .Doprawić barszcz mielonym pieprzem , maggi, włożyć obrane ze skórek i kości mięso . Podawać posypany natką pietruszki .
Jeśli ktoś chce może zaprawić zupę śmietaną lub doprawić sokiem z cytryny .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentuje się bardzo apetycznie - trzeba wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !