Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszonych grzybów 2 szkl.
rosołowe wołowe 2 kostki
1 duża marchewka
posikanej natki 1/2 szkl.
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
6 ziemniaków

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kostki rosołowe rozpuszczamy w
2 litrach wody. Dodajemy sparzone
grzyby, pieprz, Vegetę, listek i
ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną
w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Wszystko doprowadzamy do zagotowania.
Gotujemy na małym ogniu około 30
min. Po tym czasie dodajemy drobno
pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż
będą miękkie. Doprawiamy solą i
zabielamy odrobiną mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 01.10.2011 22:52
ekstra
katarzynka455 05.10.2010 10:30
2 szklanki grzybów to bardzo aromatyczna
gusia1000 29.09.2010 16:21
Dobra zupa.
pacpaw 28.09.2010 17:39
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak