Sposób przygotowania

Warzywa zetrzeć na tarce (Przed tarciem sparzam warzywa, by były bardziej miękkie i lepiej się tarło), por pokroić w talarki. Włożyć do rondla, wlać olej i dodać szklankę wody oraz przyprawy. Przykryć i dusić ok 10 min. Dodać przecier pomidorowy, a następnie rybę i nadal dusić pod przykryciem, aż ryba się rozmrozi i puści sok, wtedy rondel odkryć i dusić ok 15min. by odparować nadmiar soku. Na samym końcu dodajemy groszek, chwilkę gotujemy. Rybę można podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak jeszcze nie robiłam ryby,ale rybka z dodatkami zawsze mi smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !