Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkie zapiekanki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1
pieczarki 10 sztuk
cebula 1 sztuka
ser żółty 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: szybkie zapiekanki

Weka kroimy w średniej grubości kromki. Każdą kromkę smarujemy delikatnie masłem. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Ser żółty trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na każdą kanapkę układamy plasterek wędliny, plasterki pieczarek i cebulkę. Wszystko to solimy i zakrywamy niewielką ilością startego sera żółtego. Gotowe zapiekanki układamy w nagrzanym piekarniku i chwilkę zapiekamy. Kanapki podajemy na ciepło np z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 15.09.2011 16:24
pączki uwielbiam
berys18 11.02.2011 11:45
u mnie jeszcze obowiązkowo cebulka
marta639 17.09.2010 21:07
Fantastyczne zapiekanki.
Patrycja40 12.06.2010 08:47
fajne:)
rosik93 26.05.2010 15:58
Napewno smaczke.
grasylwia 09.05.2010 00:25
Proste i tanie :)
Anna211 08.05.2010 12:50
szybkie i tanie ale wole bez cebuli :)
Katarzyna/kate1980 07.05.2010 13:09
proste i fajne
Katarzyna/kate1980 07.05.2010 13:09
proste i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak