Sposób przygotowania

Cebulę dymkę, czosnek posiekać. Ser, tartą bułkę, masło, jajko, cebulę i czosnek włożyć do naczynia i zagnieść. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kuleczki na kształt orzecha. Na rozgrzanym oleju smażyć kulki z dwóch stron około 10 minut. Sałatę oczyścić i opłukać. Paprykę pokroić w kostkę, obraną marchew w talarki, Szczypiorek drobno pokroić. Oliwę roztrzepać z octem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki polać sosem, rozłożyć na talerze i układać na nich ciepłe mięsne kulki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !