Sposób przygotowania

Obrac i ugotowac ziemniaki,przecisnac przez praske. Ostudzic i wymieszac z posiekana natka,jajami i maka. Doprawic sola ipieprzem i gałka muszkatałowa. Mase wyrobic i uformowac z niej male kluseczki, ugotowac w osolonej wodzie. Brukselke ugotowac, odsaczyc.
Mieso opłukac i obsmazyc na margarynie na zloty kolor,doprawic sola i pieprzem. Włożyc do zaroodpornego naczynia.
Zioła i migdały posiekać, wymieszac z żółtkami i bułka tartą. Doprawic sola i pieprzem. Nałożyć na mieso i zapiekac okolo 10min w temp.200 stopni.
Obrac cebulki,dodac do miesa,wlac goracy bulion i podgrzeawac 5 min. Boczek pokroic w kostke i podsmazyc na skwarki. Na masle zarumienic kluseczki.
Podawac mieso z kluseczkami polanymi skwarkami, sosem z pieczeni i brukselka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !