Sposób przygotowania

W rondlu rozpuścić masło, dodać mleko i podgrzać. Do dużej miski włożyć drożdże, wlać mleko z masłem, dodać mąkę oraz pozostałe składniki, wyrabiać tak, aby ciasto odchodziło od ręki. Przykryć mokrą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swą objętość. Z wyrośniętego ciasta formować bułeczki i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem, kminkiem, sezamem lub dowolnym ziarnem. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pysznie tutaj :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !