Sposób przygotowania

Połowę masła rozpuścić na patelni, włożyć umyte, osuszone mięso i podsmażyć na złoty kolor. Oprószyć sola oraz pieprzem. Pod koniec smażenia oprószyć kurczaka cukrem pudrem i dodać oczyszczone, wydrylowane czereśnie. Resztę masła roztopić w rondelku wlać bulion i zagotować. Do sosu włożyć kurczaka z czereśniami. porcje kurczaka wyłożyć na talerze i polać sosem. Udekorować czereśniami oraz gałązkami rozmarynu. Podawać z ryżem na sypko.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciekawe połączenie kurczaka z czereśniami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !