Sposób przygotowania

Żółtko jaja i 200 ml oleju doprowadź do temp. pokojowej. Żółtko wymieszaj z łyżeczką musztardy. Ucieraj lub miksuj, wlewając cienkim strumieniem olej, tak, aby powstała gładka emulsja. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Prosty też robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Niestety nie robię sama majonezu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jestem za leniwa ale super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    awaryjny dobry zwłaszcza jak się ma luki pamięci przy zakupach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !