Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek, twaróg utrzeć z żółtkami, ubić białka i połączyć z serem, dosypać mąkę i zagnieść ciasto. Uformować wałki i pokroić jak kopytka. Następnie zagotować wodę, posolić i wrzucić kluski. Gotować aż wypłyną na wierzch.
Stopić masło, oprószyć mąką i zasmażyć, następnie energicznie wymieszaj z zimnym mlekiem. Gotuj, cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż leniwe i polej sosem, posyp serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj ok 15 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !