Sposób przygotowania

Zakwas rozprowadzić wodą. W misce wymieszać wszystkie suche produkty, wlać rozcieńczony zakwas i wszystko starannie wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Przełożyć je do dużej natłuszczonej formy, odstawić na 12 godz, by wyrosło. Piec ok 60 min w temp. 200 st C. Następnie posmarować wierzch ciasta ciepłą wodą i dopiec jeszcze 15-20 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam domowy chlebek i często piekę :)
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    nie ma to jak chleb własnoręcznie zrobiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobowac ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Ja też piekę chleb , dodaje mąki orkiszowej.
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wyprobowany polecam bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !