Sposób przygotowania

Kotlety rozklepać ( bez przesady ). Posolić , posypać pieprzem . Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej , jajku i znów bułce tartej . Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano .Przełożyć do szerokiego rondla , pokropić kotlety maggi , Na patelni dodać rozgrzać masło i zarumienić na nim pokrojone w piórka cebule , a potem podać na patelnię pieczarki w plasterkach . Smażyć aż pieczarki też się zrumienią . Przełożyć do rondla z kotletami . Podlać ½ szklanki wody , skropić maggi . Dusić pod przykryciem 15 minut.
Najlepiej smakują podane z ziemniakami puree i obgotowaną kiszoną kapustą .

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne dobre napewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    muszą być pyszne :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pyszne danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !