Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso włożyć do miski i dodać odciśniętą bułkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę
. Doprawić do smaku
przyprawami i wyrobić. Zagotować wodę z kostką rosołową. Z mięsa formować pulpeciki. Obtaczać w mące. Wrzucać na wrzątek i wolno gotować 10-15 minut. Wyjąć pulpety i zabezpieczyć
przed wystygnięciem. Fasolkę oczyścić, obciąć końce, wypłukać i wrzucić do garnka z wodą. Chwilę gotować. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Cukinię obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dołożyć marchew i chwilę dusić. Podlać bulionem, w którym gotowały się pulpety. Dołożyć pokrojoną cukinię. Wymieszać i dusić do miękkości. Odlać 3-4 szklanki pozostałego bulionu i dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Dodać uduszone warzywa
, ugotowaną fasolkę i kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos można zagęścić łyżką mąki. Pulpety ułożyć na półmisku. Obłożyć gorącymi warzywami. Polać sosem i obsypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląają świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Fajnie wygląda!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię dania z fasolką super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !