Sposób przygotowania

Fasolę wypłukać, namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz gotować w świeżej wodzie dodając sól. Po upływie 0,5 h dodać pokrojoną kiełbasę i gotować pod przykryciem ok 40-50 minut. Oddzielnie poddusić na tłuszczu pokrojoną cebulę. Gdy miękka dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, cukier i jeszcze chwilę dusić. Przygotowany sos połączyć z fasolą, zagotować.
Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam , dzisiaj miałam
  • 3
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    moja ulubiona!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglada pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała :]
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !