Sposób przygotowania

Bakłażany można obrać ze skórki ale niekoniecznie i posypać je solą. Chwilę poczekać aż zmiękną. Następnie odlać sok i obtaczać w mące a następnie smażyć na rozgrzanej patelni. Ostudzić i przełożyć do salaterki można pokroić na mniejsze kawałki. Dodać pomidory i oliwki. Całość zalać oliwą z oliwek połączoną z oregano, bazylią, octem oraz czosnkiem. Sałatkę posypać świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie sałatki, smaczne, szybkie do przygotowania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !