Sposób przygotowania

Kotlety natrzeć solą , pieprzem, musztardą , 1 łyżeczką sosu miętowego. Obsmażyć na rumiano na tłuszczu ( masło z olejem ). Przełożyć do rondelka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę , galaretkę jabłkową i resztę sosu miętowego. . Zalać woda i dusić ok. 45 minut na małym gazie. Sos powinien w tym czasie odparować do objętości ½ szklanki. Gdyby odparowywał za mocna uzupełnić w trakcie duszenia. Doprawić bulionem wieprzowym w proszku lub inną przyprawą do smaku.

Jeśli nie mamy sosu miętowego można użyć świeżej mięty posiekanej i roztartej na pastę

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszności! aromatycznie i bardzo smakowicie :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wyglądają. I połączenie ciekawe. Będę musiała wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    a gdzie znalazłaś sos miętowy? (czy domowej roboty?)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !