Sposób przygotowania

Czytałam o kaszubskiej zupie z brukwi na gęsinie .Dostępu do gąsek nie mam – brukiew i ochotę na spróbowanie zupy z niej- mam .Zrobiłam zupę na wieprzowinie .
Mięso , marchew, seler, pietruszkę , por zalać 3 szklankami wody , osolić i gotować .Po 30 minutach do wywaru włożyć pokrojoną w słupki brukiew i ziemniaki pokrojone w kostkę .Po następnych 30 minutach łyżką cedzakową wyłowić z zupy część ( 1/3 ) ziemniaków , brukiew , mięso i warzywa - odłożyć .Zupę zmiksować. Wrzucić do niej brukiew i ziemniaki wyłowione uprzednio z zupy, obrane od kości i rozdrobnione mięso , marchew pokrojoną w plasterki .Doprawić maggi, majerankiem , pieprzem .Wlać słodką śmietankę .Podawać posypaną pokrojonym koperkiem .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !