Sposób przygotowania

Do miski przełożyć mięso, wcześniej namoczona bułkę, surowa pokrojoną cebulę, jedno jajko, sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Wszystko wyrobić na jednolitą masę i uformować pulpety. Obsmażyć z obu stron na oleju. Brukselkę ugotować na półtwardo. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć brukselką, na to pulpety i pomidory.

Sos:
Do startego sera dodać śmietanę, 2 jajka i gałkę muszkatałową. Wymieszać i pokryć wierzch zapiekanki. Na koniec posypać ją ostrą papryką.

Piec w temp. 150-180 stopni ok. 0,5 godziny

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    mniammmm
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sundaytn

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie lubię brukselki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię brukselkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !