Sposób przygotowania

Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tluczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwu stron. obsmazone mięso przekładamy do rondelka i na \"starym tluszczu\" smazymy cebulke pokrojona w kostke. Gdy sie zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości ok 45 min. Pod koniec dodajemy papryczke pokrojna w paski lub kostkę, czosnek granulowany i kucharka do smaku. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    pyszne-polecam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie robiłam jeszcze bitek z drobiu. Chętnie skorzystam z przepisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszą być smaczne,przynajmniej dla mnie bo lubię drób.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam bitki
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !