Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną myjemy pod bieżącą wyciskamy Kroimy ( szatkujemy) dajemy do graczka zalewamy wrzącą wodą tak aby kapustę zalać dodajemy przyprawy typu liść,ziele,Vegeta itp.Trzemy marchew na tarce dodajemy do kapusty mieszamy. Łopatkę kroimy w kostkę gotujemy osobno w garnczku.Kroimy boczek w kostkę dodajemy do kapusty oraz kostkę warzywną.Mieszamy.Dodajemy łopatkę mieszamy i dalej dusimy ok 30 min.Kiełbasę z cebulą kroimy w kostkę podsmażamy i dodajemy do kapusty. Wszystko mieszamy dodajemy przecier pomidorowy cały mały i gotujemy jeszcze razem wszystko ok 15 min.Podajemy z chlebem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    i też tak można

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !