Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

• ½ papryki czerwonej • ½ papryki zielonej • 1 pęczek natki pietruszki • ½ szkl. oliwy • 4 łyżki octu winnego • 1 ostra papryczk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy do mięs

Czosnek rozgnieść razem z solą po czym dodać posiekaną paprykę, cebulę, oregano, chili, natkę oraz ocet.
Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania wlewać stopniowo oliwę.
Mieszać do momentu, aż oliwa połączy się z octem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak