Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżką cukru, trzema łyżkami mąki i zalać ciepłym mlekiem-zostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę dodać rozczyn drożdżowy, jajko rozmącone z cukrem, sól, wodę i rozpuszczone masło. Zagnieść ciasto (około 15 min)zostawić do wyrośnięcia. Ciasto ponownie zagnieść podzielić na 3 części, uformować wałki równej długości i zapleść wieniec. Przełożyć na wysmarowaną blachę i zostawić na 20 min do ponownego wyrośnięcia. Chałkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kruszonką. Kruszonka: połączyć składniki i posypać

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    z masełkiem pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    piekna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super ci wyszła
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    piękna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    taką ciepłą to bym zjadła.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taka cieplutką niepogardze
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna-z kruszonką???:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !