Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, ziemniaki umyć, osuszyć, nakłuć widelcem i zawinąć w folię aluminiową, piec około 1 godziny. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka rozdrobnić widelcem, zmieszać z papryką i krewetkami, śmietanami. Połowę cytryny podzielić na 8 cienkich plasterków, drugą połowę wycisnąć, koperek posiekać i dołączyć do pasty z tuńczyka, połączyć z sokiem z cytryny, przyprawić solą ziołową Prymat i pieprzem cayenne. Upieczone ziemniaki wyjąć z folii, naciąć na krzyż i rozchylić na boki w miejscu nacięcia. Każdy ziemniak posolić i włożyć trochę masła, napełnić pastą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !