Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, odciąć końcówki a resztę przeciąć na pół i obgotować je 7-10 min w wodzie z Vegetą lub kostką rosołową i liściem laurowym, zielem ang. i pieprzem. Wystudzone skrzydełka włożyć do miski i dodać sól i chilli (lub pieprz cayenne) dobrze wszystko wymieszać W misce przygotować ciasto naleśnikowe z jaja, wody i mąki i troszkę soli i w następnej misce przygotować panierkę z mąki pszennej i ziemniaczanej.
Skrzydełka maczać najpierw w cieście naleśnikowym a potem w panierce i smażyć na głębokim oleju aż skrzydełka się zrumienią około 10-15 min

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    pyszne są, próbowałem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !