Sposób przygotowania

Główkę kapusty należy włożyć do gotującej się wody i gotować około10 minut. Zdjąć największe liście . Ryż gotujemy i studzimy. Mięso delikatnie podsmażamy na patelni- bez oleju. Dodajemy mieloną paprykę, sól i pieprz do smaku. Mięso łączymy z ryżem. W ten sposób powstaje farsz na gołąbki. Każdego liścia nadziewamy farszem i formujemy. Paprykę i 2 pomidory mielimy używając rozdrabniacza Cebulkę podsmażamy i dodajemy do niej zmielone warzywa, przyprawiamy solą pieprzem oraz posiekaną natka pietruszki. Dodajemy 1 małą łyżeczkę śmietany. Mieszamy . Gołąbki polewamy sosem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    efekt końcowy smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !