Sposób przygotowania

Wodę zagotować wraz z żeberkami i przyprawami: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy. Następnie dodać kostkę bulionową i gotować do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy do niego mąkę pszenną, koncentrat pomidorowy i śmietanę, zasmażamy, następnie rozprowadzamy bulionem i dodajemy do zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, na koniec dodajemy posiekaną drobniutko zieleninę. Zupę podajemy z makaronem lub ryżem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszna zupka :P
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ulubiona mojego syna
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    na żeberkach nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wszystkie zupki na żeberkach są przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smakowita
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Pycha. Pierwszy raz gotowana przeze mnie w życiu pomidorowa i właśnie z tego przepisu. Dla mnie BOMBA! Oby mężusiowi smakowała ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !